K
 
De magie van Kerst
De magie van Kerst-Cathy Kelly auteur : Kelly, Cathy  
oorspronkelijke titel : Christmas magic (2011)  
isbn : 978904437297  
pagina's : 367  
nur : 304 = Vertaalde verhalenbundels  
uitgever : The House of Books  
leesclubperiode : 15 december 2015 - 28 januari 2016  
Korte beschrijving:
Cathy Kelly heeft haar eerste korte verhalenbundel geschreven. De magie van Kerst is een hartverwarmende verzameling van inspirerende en charmante feelgood verhalen over het leven, de liefde en de dilemma's van alledag waar wij allemaal mee te maken hebben. Zullen de twee vrijgezelle zussen Dolores en Genevieve zich eindelijk los kunnen maken van hun strenge moeder? Gaat Larissa zich ook dit jaar weer dodelijk verlegen voelen tijdens de Kerstparty op kantoor? En durft Alice haar huis en haar hart open te stellen voor de enige bezoeker die ze niet wil zien deze Kerst? Dan is er nog de mysterieuze Madame Lucia met haar kristallen bol. Kan zij het lot van haar klanten echt een handje helpen? Negentien ontroerende en humoristische verhalen waar voor iedereen iets herkenbaars in zit.
^

Witte vleugels Zwarte vleugels
Witte vleugels Zwarte vleugels-Sue Monk Kidd auteur : Kidd, Sue Monk  
oorspronkelijke titel : The invention of wings (2014)  
isbn : 9789044306682  
pagina's : 431  
nur : 320 = Vertaalde Literaire Roman  
uitgever : The House of Books  
leesclubperiode : 15 november - 20 december 2016  
Korte beschrijving:
Lily Owens verliest haar moeder op dramatische wijze als ze vier jaar oud is. Zomer 1964, waarin deze debuutroman zich afspeelt, loopt ze, 14 jaar oud, weg van haar vader, die haar mishandelt. Met in haar kielzog de zwarte verzorgster Rosaleen, die ze onderweg bevrijdt uit de gevangenis. Ze reizen naar Tiburon, South Carolina, waar ze in het huis van drie excentrieke zwarte zussen worden opgenomen. Lily wordt ingewijd in het imker-bestaan, waarin de schrijfster van deze boeiende, soms swingende roman zich goed heeft verdiept. Niet alleen de strijd om de burgerrechten, ook een cultus rond een zwart Maria-beeld speelt een prominente rol in in dit verhaal rond rassensegregatie
^

Hemelvaart
Hemelvaart-Judith Koelemeijer auteur : Koelemeijer, Judith  
oorspronkelijke titel : Hemelvaart (2013)  
isbn : 97890450218290  
pagina's : 271  
nur : 320 = Literaire non-fictie algemeen  
uitgever : Atlas Contact  
leesclubperiode : 25 september - 06 november 2018  
Korte beschrijving:
Zomer 1985. Zes meisjes vieren vakantie op de Griekse eilanden. Ze hebben net eindexamen gedaan en het leven lijkt één grote belofte. Totdat er de laatste nacht een ongeluk gebeurt. Met vijf meiden, zes rugzakken en een doodskist keren ze naar huis terug.

Judith Koelemeijer was één van hen. In haar eerste autobiografische boek ontrafelt ze dit dramatische verhaal uit haar jeugd. Hoe kon ze haar vriendin Annette zo plotseling verliezen?

De zoektocht voert haar terug naar Paros, naar de ouders van Annette, de vriendinnen van vroeger en de Duitse jongens die bij het ongeluk betrokken waren. Wat deed de dood van Annette met hún leven? En waarom lopen hun herinneringen aan die fatale nacht zo uiteen?

Hemelvaart is een aangrijpend verhaal over vriendschap, schuld en de pijn van het volwassen worden.
^