A
 
Het huis van de moskee
Het huis van de moskee-Kader Abdolah auteur : Abdolah, Kader  
oorspronkelijke titel : Het huis van de moskee (2005)  
isbn : 9789044518702  
pagina's : 413  
nur : 301 = Literaire roman  
uitgever : De Geus  
leesclubperiode : zomerstop 2012  
Korte beschrijving:
Al achthonderd jaar heeft de familie van Aga Djan een centrale positie in de stad. Al zolang ze er wonen brengen ze de geestelijk leider van de moskee voort. De imam is een belangrijk man, maar zeker zo belangrijk is Aga Djan, het hoofd van de bazaar. Als er een radicale stroming onder de ayatollahs ontstaat en Khomeini in Parijs een omwenteling voorbereidt, komt de Iraanse samenleving zoals Aga Djan die kent onder druk te staan. Vrienden worden vijanden. Liefde wordt haat. Zelfs Aga Djan kan het tij niet keren.
^

Gestolen onschuld
Gestolen onschuld-Corban Addison auteur : Addison, Corban  
oorspronkelijke titel : A walk across the sun (2011)  
isbn : 9789024559022  
pagina's : 367  
nur : 302 = Vertaalde literaire roman  
uitgever : Luitingh-Sijthoff  
leesclubperiode : 03 oktober - 07 november 2017  
Korte beschrijving:
De Indiase zusjes Sita en Ahalya zijn na een tsunami hun hele familie kwijtgeraakt. Op zoek naar hulp komen ze een bekende van hun vader tegen, die hun een lift naar hun school belooft. Maar tot hun grote verbazing neemt hij ze mee naar de sloppenwijken van Mumbai. Daar worden de zussen als prostituees verkocht.

De Amerikaanse advocaat Thomas Clarke is werkzaam voor een organisatie die zich inzet voor de strijd tegen mensenhandel. Hij trekt zich het lot van de meisjes aan en komt Ahalya op het spoor, maar Sita lijkt van de aardbodem verdwenen.

^

Voor jou
Voor jou-Cecilia Ahern auteur : Ahern, Cecilia  
oorspronkelijke titel : The gift (2008)  
isbn : 9789044613858  
pagina's : 254  
nur : 302 = Vertaalde literaire roman  
uitgever : Prometheus  
leesclubperiode : 10 december 2012 - 21 januari 2013  
Korte beschrijving:
Als je voor kerst één ding zou mogen wensen, wat zou dat dan zijn? Lou Suffern vecht elke dag tegen de klok. Hij moet altijd op twee plaatsen tegelijk zijn. Hij moet altijd twee dingen tegelijk doen. Als hij slaapt, dan droomt hij. Als hij thuis is bij zijn vrouw en kinderen, is zijn hoofd eigenlijk al ergens anders. Als hij op een ochtend naar zijn werk gaat, ontmoet Lou de dakloze Gabe, die buiten zijn kantoor op de stoep zit. Hij raakt geïntrigeerd door hem, en omdat hij denkt dat het handig is hem in de buurt te houden, regelt Lou een baantje voor Gabe in de postkamer. Maar al snel betreurt hij zijn liefdadigheid. Terwijl kerst steeds dichterbij komt, zal Lou's leven onherroepelijk veranderen door deze kleine, vriendelijke daad.
^

De winter voorbij
De winter voorbij-Isabel Allende auteur : Allende, Isabel  
oorspronkelijke titel : Más allá del invierno (2017)  
isbn : 9789028427211  
pagina's : 335  
nur : 302 = Vertaalde literaire roman  
uitgever : Wereldbibliotheek  
leesclubperiode : 19 december 2018 - 30 januari 2019  
Korte beschrijving:
New York, december 2015. De stad wordt geteisterd door een vreselijke sneeuwstorm. Door een bizar toeval kruisen drie mensen elkaars pad: een oudere Amerikaan, een Chileense van begin zestig en een jonge illegale immigrante. Ze raken tegen wil en dank verzeild in een soort roadmovie waarin ze zich moeten ontdoen van een lijk, een pistool en een auto. Tijdens deze bizarre tocht leren ze elkaar steeds beter kennen. Langzaam vallen - ook voor de lezer - alle puzzelstukjes op hun plaats.
^